Connect with us

Hi, what are you looking for?

Business

Η Microsoft και η Google θα επενδύσουν 30 δις στην κυβερνοασφάλεια την επόμενη 5ετία

big-tech
By Huzaifa abedeen - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101936473

Η Google και η Microsoft δήλωσαν ότι δεσμεύονται να επενδύσουν συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυβερνοασφάλεια τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της αμερικανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα μετά από μια σειρά κακόβουλων επιθέσεων υψηλού επιπέδου στον κυβερνοχώρο.

Η συνάντηση κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου, η οποία συγκέντρωσε στελέχη από τους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών, των ασφαλίσεων και της τεχνολογίας, περιελάμβανε εταιρείες όπως οι ADP, Amazon, Apple, Bank of America, Code.org, Girls Who Code, Google, IBM, JPMorgan Chase, Microsoft και Vantage Group, μεταξύ άλλων.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Τυποποίησης και Τεχνολογίας (NIST) και των βιομηχανικών εταίρων για την ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ακεραιότητας της αλυσίδας εφοδιασμού (αποφυγή supply chain attacks), παράλληλα με τα σχέδια για επέκταση του σχεδίου Industrial Control Systems Cybersecurity Initiative για την ασφάλεια αγωγών φυσικού αερίου.

Οι big tech θα συμμετέχουν επίσης και σε μία σειρά άλλων σχεδίων για την κυβερνοασφάλεια:

Η Microsoft θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την παροχή προηγμένων λύσεων ασφαλείας, και άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις με την αναβάθμιση της προστασίας ασφαλείας.

Η Google θα επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της zero-trust αρχιτεκτονικής για να διασφαλιστεί η αλυσίδα εφοδιασμού και ο ανοιχτός κώδικας. Επίσης ανακοίνωσε ένα πλαίσιο που ονομάζεται Supply chain Levels for Software Artifacts (SLSA ή ‘salsa’) για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού.

Η IBM θα εκπαιδεύσει 150.000 άτομα σε δεξιότητες στον κυβερνοχώρο τα επόμενα τρία χρόνια και θα συνεργαστεί με 20 ιστορικά κολέγια και πανεπιστήμια Αφροαμερικανών για να δημιουργήσει ένα πιο ποικίλο εργατικό δυναμικό στον κυβερνοχώρο.

Apple will work with more than 9,000 of its suppliers to push for mass adoption of multi-factor authentications, vulnerability remediation, event logging, and security training.

Η Apple θα συνεργαστεί με περισσότερους από 9.000 προμηθευτές της για να πιέσει για μαζική υιοθέτηση του 2FA, για την άμεση αποκατάσταση ευπαθειών, γα event logging και για εκπαίδευση ασφαλείας.

Η Amazon θα θέσει σε όλους τους κατόχους λογαριασμών Amazon Web Services μια συσκευή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) και κλοπή κωδικών πρόσβασης χωρίς επιπλέον κόστος.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται πρoφανώς σε συνέχεια όλων των μεγάλων επιθέσεων που εντοπίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, όπως η SolarWinds, η Kaseya και η Colonial. Εξάλλου απότοκος όλων αυτών ήταν και η απόαση του Προέδρου Biden να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα σχετικό με την Κυβερνοασφάλεια τον προηγούμενο Μάιο.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/05/12/fact-sheet-president-signs-executive-order-charting-new-course-to-improve-the-nations-cybersecurity-and-protect-federal-government-networks/

Με πληροφορίες από thehackernews.com

Trending

Δείτε επίσης

Crypto

Τι είναι το blockchain; Το blockchain είναι ένα σύστημα καταγραφής πληροφορίας, το οποίο εγγυάται ασφάλεια, διαφάνεια και αποκέντρωση (decentralization). Επιτρέπει τη δημόσια καταγραφή δεδομένων,...

Resources

Ο διπλός έλεγχος ταυτότητας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, πέραν του παραδοσιακού τρόπου σύνδεσης με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Κατά τη διαδικασία επαλήθευσης,...

Crypto

Εισαγωγή Η διαδικασία δημιουργίας κρυπτονομισμάτων και προσθήκης νέων συναλλαγών στο blockchain, πρέπει να γίνεται με τρόπο που εξασφαλίζει ασφάλεια, διαφάνεια και αποκέντρωση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω...

Crypto

Εισαγωγή Με την τεχνολογία του blockchain και τα κρυπτονομίσματα να μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, ακούμε όλο και πιο συχνά την έννοια...